22 oktober 2021
19:30

Charlottenbergs HC

Referat: HC Örnen - Charlottenbergs HC

Det blev en bra start på säsongen för HC Örnen när man kunde besegra Charlottenbergs HC med 9-4 på hemmaplan under fredagskvällen.

Det var en efterlängtad match efter det långa uppehållet i och med coviduppehållet under den föregående säsongen. Spelarna i HC Örnen var redo och laddade för seriepremiären och detta visade de direkt när matchen startade då det var HC Örnen som tog kommandot i matchen med bra fart i skridskoåkningen som gjorde att HC Örnen vann de flesta närkamper och på så sätt kunde sätta bra press mot målvakten i Charlottenberg. Spelet som HC Örnen visade upp gav också resultat när nyförvärvet William Nielsen snyggt gjorde 1-0 från backposition via ribban och in i mål. Ca tre minuter senare får HC Örnen ett läge i powerplay där Adam Excellie är påpassligt framme på returen och kan halvt liggande i luften slå in en backhand i mål och 2-0 till HC Örnen är ett faktum. Sett till hela första perioden uppvisar HC Örnen ett bra och stabilt spel, med några markeringsmissar vilket bland annat ledde till att Charlottenberg fick ett friläge som Richard Gill förvaltade på bästa sätt när han reducerade till 2-1. HC Örnen går till periodpaus med en 4-1 ledning efter att Jimmy Cronarp och Oskar Trulsson också gjort mål.

I den andra perioden blir spelet en aning darrigare från HC Örnens sida där man ofta krånglar till det i egen zon och har det svårt att få till uppspelen, som ett resultat av detta får Charlottenberg spendera mer tid i anfallszon. Den andra perioden slutar 2-2 och målskyttar för HC Örnen är William Nielsen och Robin Eivik. Ställningen inför den tredje perioden är 6-3 och ett bra utgångsläge för HC Örnen.

Spelet i den tredje perioden stabiliserar sig och är mer likt det HC Örnen visar upp i den första perioden och detta medför att man kontrollerar matchen på ett bra sätt. HC Örnen spenderar mycket tid i anfallszon och lyckas i långa perioder ha ett spel där man kommer till många bra lägen. Detta ger resultat när man vinner den tredje perioden med 3-1 efter mål av Robin Eivik, Alexander Öberg och William Möttus och slutresultatet blir till slut 9-4 i HC Örnens favör.

Tränare Patrick Carlsson efter matchen.
- Skönt att få inleda säsongen med en trepoängare direkt! Vi kommer ut bra i första perioden, vinner närkamper och tar kommando över händelserna ute på isen. Även om prestationen dippar stundtals under matchen så är det i slutändan en bra genomförd match mot ett svårspelat Charlottenberg. Kul att vi har sju olika målskyttar och tio spelare som får göra poäng direkt i premiären. Det här ger oss något att bygga vidare på nu när matcherna duggar tätt med tre matcher på åtta dagar i säsongsinledningen.

Sett till hela matchen en godkänd premiär från HC Örnens sida där det finns mycket att ta med sig till kommande matcher under veckan.

Ett nytt inslag i referaten är matchens trio där tränare Patrick Carlsson uppmärksammar tre spelare lite extra som utmärkt sig på något sätt under matchen.

Matchens trio:
Jimmy Cronarp
- Som alltid stabil åt båda håll och är ett ständigt hot i anfallszon från backplats. Kliver fram och gör fyra poäng direkt i premiären.

William Nielsen
- Nielsen har skolats om från forward till back under försäsongen och lägger ner ett bra jobb varje träning. Kul att han får utdelning med två mål och en assist direkt i premiären. Hade ett hattrick på gång under matchen där det tredje målet tyvärr döms bort och avslutar istället med ett Gordie Howe-hattrick.

Alexander Öberg
- En riktig vinnarskalle ute på isen som bidrar med bra skridskoåkning, hårt jobb och fysiskt spel över hela banan. Gör även en stark insats i såväl powerplay som boxplay.

Redan på tisdag är det dags för match igen då spelarna i HC Örnen ska ta sig till Kristinehamn. Mer info om den matchen kommer ut under morgondagen.